20 års forskning for et bedre havmiljø

Rejsen mod den revolutionerende bundmaling

EnCoat er et forsknings- og udviklingsselskab, der over de sidste 20 år har optimeret vores bundmaling for at skabe en perfekt balance mellem effektivitet og miljø. Vi er en del af Scanventure koncernen, som har fokus på at investere i virksomheder, der skaber bæredygtige produkter.

Der er i dag udviklet bundmalinger, som fuldstændigt har fjernet giften. Men for at den virker kræver det, at båden hele tiden skyder fart. Det er ikke lige dagligdagen for en sejlbåd, som tilbringer den største del af sejlsæsonen fortøjet i en lystbådehavn. Ud fra den erkendelse spurgte vi os selv – hvad nu hvis vi i stedet for at fjerne al giften, fjernede alt giftspildet?

Efter mange års laboratorieforsøg og en endeløs række af test på paneler nedsænket i havvand rundt omkring i verden, kan vi stolt sige, at det er lykkedes! Vi har udviklet en teknologi, der mindsker giftspildet med op til 70% og tilsvarende brugen af kobberoxid med op til 75%.

For lang tid siden lærte vi at sejle hurtigt; i dag har vi lært at gøre det uden at svine havet til.

”Der er i øjeblikket to internationale firmaer, der tester EnCoats teknologi. EnCoat udvikler stadig på teknologien og har netop indgået et samarbejde med DTU Kemiteknik med en PhD som omdrejningspunkt. ”

– Fra BådMagasinets artikel om EnCoat, marts 2019